Kıymalı Pide (Akşam Hazırla Sahura Pişir) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 300 gram kıyma az orta yağlı
- 2 adet büyük soğan
- 2 adet sivri biber (üzerine süs için de bir kaç biber kullanabilirsiniz)
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates (Domates konserveniz varsa ondan da kullanabilirsiniz)
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber, kırmızı pul biber
Kıymalı Pide (Akşam Hazırla Sahura Pişir) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Evde pide yapmak artık zevk değil gereklilik oldu. Malum dışarıda yemek masraf demek. Lakin insanın şu pideyi de canı nasıl çekmesin. Pratik, lezzetli ve daha uygun fiyata .
- Unumuzu eleyip ortasına maya, şekeri ve bir bardak ılık suyu ekleyelim.
- Az karıştırıp tuzu ,sıvı yağ ve öbür bardak suyu da ekleyip yumuşak hamur yoğuralım. Ele yapışabilir, az un yada sıvı yağ ile hamuru toparlayıp mayalanmaya bırakalım.
- İç gereç hepsi incecik kıymakla uğraşmadım. Soğanı, biberleri, domatesi iri iri doğrayıp sırayla blender da çektim.
- Sonra bu karışımı karıştırma kabına alıp kıyma ve baharatları ekledim. Damak zevkinize nazaran acı, tuz oranı size kalmış. Sulu sulu bir harç olmalı değilse azıcık sulandırmak hamura daha kolay yayılmasını sağlar. Salça da tercih sebebi.
- Fırını 200 dereceye fanlı ayarda ısıtalım.
- Hamurumuz yaklaşık iki katı kabarmıştır. Hamurun gazını alıp kısacık yoğuralım. Sonra tezgah üstüne alıp bezelere ayıralım. (8 beze yaptım. Bunun 6 adedini büyük olarak yaptım, diğer2 bezeyi 4 küçük pide halinde hazırladım. Tepsiye sığmadı .
- Bezelerimizi biraz merdane biraz el yordamıyla açıp iç harcımızdan yayalım.
- Kenarlarını hafif içe kapatıp tepsiye yerleştirelim.
- Isıttığımız fırının tabanına bir kapta su koyalım ve pidelerimizi yaklaşık 15 dakika pişirelim.
- İnce olduğu için kıyma piştiğinde pişecektir.
- Çıkardığımızda üzerine tereyağı sürelim ve sıcacık pideyi yanında ayranla mesela servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.Ben ölçüyü bize fazla olduğu halde bu türlü yaptım. Hazır ikramlık pidelerim olsun diye buzluğa kaldırdım.
- Dilerseniz gece hazırlayıp buzdolabına kaldırın. Sahurda fırın ısınana kadar oda sıcaklığına gelir zati.