elektronikci
FD Üye
Kıymalı Pide (Etli Pide) Tanımı İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilo un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım kilo yağlı kıyma
- Yarım çay bardağı kadar sıvı yağ
- 2 adet iri uzunluk kuru soğan
- 5-6 adet sivri biber
- 4 adet domates
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Pul biber
- Kara biber
Kıymalı Pide (Etli Pide) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına ılık suyumuzu şekeri sıvı yağ ve mayayı alıp, eriyene dek karıştıralım.
- Sonra unu ve tuzu ek edip, kulak göğsünden daha yumuşak, ele biraz yapışacak bir hamur elde edelim.
- Ben makinada yoğurdum daha çabuk oluyor varsa sizinde daha düzgün olacaktır yoksa elinizle yoğurabilirsiniz.
- Hamuru yoğurunca 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanana kadar bizde iç harcımızı hazırlayalım. Soğan, ve biberleri mutfak robotunda çekelim. Domateslerimizide tıpkı formda.
- Kıymamızıda ekleyip, tüm baharatları katarak güzelce yoğurarak karıştıralım.
- Mayalanan hamurumuzdan mandalinadan biraz büyük bezeler alalım.
- Hamuru tezgahta incecik uzun olacak şekilde açalım.
- Açtığımız hamurumuzun üzerine iç harcımızdan koyalım elimizle her tarafına yayalım. Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine yerleştirelim bu süreci direk olarak tepsidede yapabilirsiniz daha kolay olur.
- Önceden ısıtılmış alt üst ayar 22 derecede fırının alttan ikinci rafında 10 dk pişirip fırından alalım (Kontrollü pişirelim zira her fırın farklıdır)
- Pişen pidelerimizi ince ince kesip servis tabağına alalım maydanoz ve limonla sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.