teknolojiuzmani
FD Üye
Kıymalı Pide (Yumuşacık, Sulu Sulu) Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için:
- 1 kg un
- 1 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ılık süt ( 200 ml )
- 1,5-2 su bardağı ılık su ( 350-400 ml, unun kalitesine bağlı )
- 250 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 adet sivri biber
- Maydanoz
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 çay bardağı zeytinyağ ( yahut sıvı yağ )
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz, karabiber
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı süt
Kıymalı Pide (Yumuşacık, Sulu Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel hamur ile başlayalım. Kuru mayayı, bir ölçü ılık şu ve şekeri bir kasede karıştıralım. Yoğurma kabına unu koyalım ve ortasına çukur açalım.
- Çukurun içine mayalı karışımı ek edelim. Akabinde öteki tüm gereçleri de ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
- Hamur kulak göğsü kıvamında olmalı. Yeterlice yoğurulan hamurun üzerini örterek mayalandırmaya alalım, yaklaşık 1 saat.
- İç harcı için kuru soğanı ve biberi robottan geçirelim. Kıymanın üzerine tüm materyalleri ve baharatları ek edelim. İç harcını güzelce yoğuralım ve buzdolabında saklayalım ( hamur dinlenene kadar ).
- Hamur dinlenince tezgahda 8 bezeye ayıralım ( portakal büyüklüğünde ). Birinci bezeyi biraz unlayarak uzunlamasına merdane ile açalım ve iç harcından 1-2 yemek kaşığı koyup güzelce yayalım ( hamurun kenarları boş kalsın ).
- Pide biçimini vermek için uçlarını sivri olacak formda birleştirelim.
- Hamurun kenarlarını da içe yanlışsız katlayıp tepsiye alalım.
- Pidelerin üzerine çokça yumurta+süt karışımı sürelim ve evvelden ısıtılmış fırına verelim. Alt/üst ayar, 200 derece, yaklaşık 25-30 dakika ortası pişecekler.
- Bu tanımı kesinlikle deneyin derim mükemmel lezzetli oldular. ????