Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Pide (Yumuşacık, Sulu Sulu)

Kıymalı Pide (Yumuşacık, Sulu Sulu)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kiymali-pide-yumusacik-sulu-sulu.jpg

Kıymalı Pide (Yumuşacık, Sulu Sulu) Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için:
  • 1 kg un
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı ılık süt ( 200 ml )
  • 1,5-2 su bardağı ılık su ( 350-400 ml, unun kalitesine bağlı )
İç harcı için:
  • 250 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • Maydanoz
  • 1 su bardağı domates püresi
  • 1 çay bardağı zeytinyağ ( yahut sıvı yağ )
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz, karabiber
Pidelerin üzerine sürmek için:
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt

Kıymalı Pide (Yumuşacık, Sulu Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Evvel hamur ile başlayalım. Kuru mayayı, bir ölçü ılık şu ve şekeri bir kasede karıştıralım. Yoğurma kabına unu koyalım ve ortasına çukur açalım.
  2. Çukurun içine mayalı karışımı ek edelim. Akabinde öteki tüm gereçleri de ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım.
  3. Hamur kulak göğsü kıvamında olmalı. Yeterlice yoğurulan hamurun üzerini örterek mayalandırmaya alalım, yaklaşık 1 saat.
  4. İç harcı için kuru soğanı ve biberi robottan geçirelim. Kıymanın üzerine tüm materyalleri ve baharatları ek edelim. İç harcını güzelce yoğuralım ve buzdolabında saklayalım ( hamur dinlenene kadar ).
  5. Hamur dinlenince tezgahda 8 bezeye ayıralım ( portakal büyüklüğünde ). Birinci bezeyi biraz unlayarak uzunlamasına merdane ile açalım ve iç harcından 1-2 yemek kaşığı koyup güzelce yayalım ( hamurun kenarları boş kalsın ).
  6. Pide biçimini vermek için uçlarını sivri olacak formda birleştirelim.
  7. Hamurun kenarlarını da içe yanlışsız katlayıp tepsiye alalım.
  8. Pidelerin üzerine çokça yumurta+süt karışımı sürelim ve evvelden ısıtılmış fırına verelim. Alt/üst ayar, 200 derece, yaklaşık 25-30 dakika ortası pişecekler.
  9. Bu tanımı kesinlikle deneyin derim mükemmel lezzetli oldular. ????
Kıymalı Pide (Yumuşacık, Sulu Sulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,483Konular
981,470Mesajlar
29,625Kullanıcılar
miraiSon üye
Üst Alt