Kıymalı Pide Tarifi İcin Malzemeler Pide hamuru icin malzemeler:
*1 su bardağından iki parmak eksik ılık su
*1 paket maya (iki tatlı kaşığı)
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*6 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
*56 bardak un
*Not : Daha az yapmak isterseniz malzemeleri yarılayabilirsiniz Bu hamur malzemeleri ile beş adet pide cıkıyor Ben beş defa yoğurma işlemi yaptım
Kıymalı pide ic harcı icin malzemeler:
*1 kilo dana kıyması (300 gr kuzu da karıştırdım ben)
*2 adet soğan
*3 adet kabukları soyulmuş domates
*Yarım demet maydanoz
*Sivri biber ( iki adet )
*1 kaşık pul biber, kırmızı toz biber,
*Tuz
*1, 5 yemek kaşığı domates salcası
*1 yemek kaşığı biber salcası
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
1
*Once kıymalı icimizi hazırlayalım
*Pide yapımında unutulmaması gereken bazı onemli unsurlar var birincisi ic malzemelerinizi ayrı ayrı robotton gecirin, eğer robotunuz yoksa, cok ince şekilde doğramanız lazım
*Ben once soğanları, sonra domatesi ve biberi robottan gecirdim
*Maydanozu robottan gecirmeyin cok kotu bir yeşil renk salıyor
*Zaman ayırın ve cok ince bıcakla doğrayın
*Kıymayı, baharatları ve diğer butun malzemeleri ekleyip karıştırın
*Etiniz yağsızsa biraz yağda ekleyebilirsiniz
*Uzerini kapatın, dinlenmeye bırakın
*Hamuru icin su, maya ve şekeri karıştırın İki dakika maya kabarana kadar bekleyin
*Geri kalan butun malzemelerini ekleyin ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun
* Hamurunuzu dinlenmeye bırakın
*Acma kısmına gelince hamurunuzu istediğiniz olcude bezelere ayırın
*Unlanmış bir zeminde hamurunuzu uzunlamasına acın, ortaya icinizi dokun
*Tutması icin bastırın
*Eğer iciniz kuru gibi duşunuyorsanız hafif ıslatabilirsiniz elinizi ve o şekilde bastırabilirsiniz
*Kenar katlamak icinde bastırın ve uclardan birleştirin Yağlı kağıda dizin
*Onceden ısıtılmış fırına 250 derece uzeri kızara kadar pişirin
*1 su bardağından iki parmak eksik ılık su
*1 paket maya (iki tatlı kaşığı)
*2 tatlı kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*6 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
*56 bardak un
*Not : Daha az yapmak isterseniz malzemeleri yarılayabilirsiniz Bu hamur malzemeleri ile beş adet pide cıkıyor Ben beş defa yoğurma işlemi yaptım
Kıymalı pide ic harcı icin malzemeler:
*1 kilo dana kıyması (300 gr kuzu da karıştırdım ben)
*2 adet soğan
*3 adet kabukları soyulmuş domates
*Yarım demet maydanoz
*Sivri biber ( iki adet )
*1 kaşık pul biber, kırmızı toz biber,
*Tuz
*1, 5 yemek kaşığı domates salcası
*1 yemek kaşığı biber salcası
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı
1
*Once kıymalı icimizi hazırlayalım
*Pide yapımında unutulmaması gereken bazı onemli unsurlar var birincisi ic malzemelerinizi ayrı ayrı robotton gecirin, eğer robotunuz yoksa, cok ince şekilde doğramanız lazım
*Ben once soğanları, sonra domatesi ve biberi robottan gecirdim
*Maydanozu robottan gecirmeyin cok kotu bir yeşil renk salıyor
*Zaman ayırın ve cok ince bıcakla doğrayın
*Kıymayı, baharatları ve diğer butun malzemeleri ekleyip karıştırın
*Etiniz yağsızsa biraz yağda ekleyebilirsiniz
*Uzerini kapatın, dinlenmeye bırakın
*Hamuru icin su, maya ve şekeri karıştırın İki dakika maya kabarana kadar bekleyin
*Geri kalan butun malzemelerini ekleyin ve hamur ele yapışmayan bir kıvama gelene kadar yoğurun
* Hamurunuzu dinlenmeye bırakın
*Acma kısmına gelince hamurunuzu istediğiniz olcude bezelere ayırın
*Unlanmış bir zeminde hamurunuzu uzunlamasına acın, ortaya icinizi dokun
*Tutması icin bastırın
*Eğer iciniz kuru gibi duşunuyorsanız hafif ıslatabilirsiniz elinizi ve o şekilde bastırabilirsiniz
*Kenar katlamak icinde bastırın ve uclardan birleştirin Yağlı kağıda dizin
*Onceden ısıtılmış fırına 250 derece uzeri kızara kadar pişirin