nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı süt
*Yarım nehir bardağı ılık su
*1 su bardağı akıcı yağ
*Yarım yaş maya yani bir paketin yarsını ikiye böl
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığından azıcık az tuz
*2 yumurtanın akını hamura sarısını üzerine
*Aldığı değin un
İç harcı için:
*200 g kıyma
*1 orta irtifa soğan
*Tuz
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcı hazırlanıp soğumaya bırakılır
İç harcı için soğanlar küp küp minik doğranır
Pembeleşince kıyma eklenir Rengi değişene değin karıştırılır Suyunu çekene dek pişirilir Tuzu eklenir
Hamur için toz şekerle maya bir kapta ılık suya konur ve 10 dak Kabarması beklenir
Hamur yoğurulacak barbar azıcık un konur havuz gibi açılır içine bütün malzemeler koyulup gerektiği kadar daha un azar azar konulur ve yoğurulur
Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilince yoğurma işlemine son verilir
Üzeri bir bezle örtülerek Hacminin iki katı olana kadar yaklaşık 1 saat mayalanır
Elle veya merdaneyle hamurları açılır İçine kıymalı harç konur Pide biçiminde Kapatılır 175 derecede daha aşağı üstü kızarana kadar pişirilir
Sıhhat olsun
*1 su bardağı süt
*Yarım nehir bardağı ılık su
*1 su bardağı akıcı yağ
*Yarım yaş maya yani bir paketin yarsını ikiye böl
*1 yemek kaşığı şeker
*1 yemek kaşığından azıcık az tuz
*2 yumurtanın akını hamura sarısını üzerine
*Aldığı değin un
İç harcı için:
*200 g kıyma
*1 orta irtifa soğan
*Tuz
Kıymalı Pide Tarifi Yapılışı Öncelikle iç harcı hazırlanıp soğumaya bırakılır
İç harcı için soğanlar küp küp minik doğranır
Pembeleşince kıyma eklenir Rengi değişene değin karıştırılır Suyunu çekene dek pişirilir Tuzu eklenir
Hamur için toz şekerle maya bir kapta ılık suya konur ve 10 dak Kabarması beklenir
Hamur yoğurulacak barbar azıcık un konur havuz gibi açılır içine bütün malzemeler koyulup gerektiği kadar daha un azar azar konulur ve yoğurulur
Kulak memesi yumuşaklığında ele yapışmayan bir hamur elde edilince yoğurma işlemine son verilir
Üzeri bir bezle örtülerek Hacminin iki katı olana kadar yaklaşık 1 saat mayalanır
Elle veya merdaneyle hamurları açılır İçine kıymalı harç konur Pide biçiminde Kapatılır 175 derecede daha aşağı üstü kızarana kadar pişirilir
Sıhhat olsun