
Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller
- 1 tane yaş maya
- 440 ml süt
- 200 ml su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 kg un
- 1 yumurta
- Yarım kilo orta yağlı dana kıyma
- 1 rendelenmiş soğan
- Biraz maydanoz
- 1 tane domates rendesi
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Pide Tanımı Yapılışı
- Hamurun yapılışı.Maya, su, süt, sıvı yağ, ve şeker, tuz hepsi bi karıştırılır.
- Sonra unu ek ediyoruz ve makine ile yoğurmaya başlıyoruz 3 dakika kadar.1 saat mayalan maya bırakıyoruz.
- Ve orta uzunluk beze alıp yumurtadan biraz büyük kenarda 10 dak bekletiyoruz.
- Yarım kilo kıyma, soğan, karabiber ,kırmızı biber ,tuz ve yarım çay bardağı sıvı yağ maydanoz domates ve salça hepsini karıştırıyoruz.
- Bezelere pide formu verip kıyma harcını içine koyup yanlarından katlayıp tepsiye dizip üzerine yumurta sürüp fırına veriyoruz 250 derce de 20 dakika.
- Fırından çıkan pidelerin üzerine bir bez örtüp 5 dakika bekletin yumuşaması için.