Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı maya
- 1 küp şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 200-250gr kıyma
- 1 tane soğan
- 3 tane yeşil biber
- 2 tane domates (Küçük)
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamurumuzu yoğurmak için bütün malzemeleri derin bir kaba alalım ve kontrollü bir şekilde un koyarak çok sert olmayan bir bir elde edelim ve dinlenmeye bırakalım.
- Diğer tarafta bir kaba kıymayı alıp diğer malzemeleri de rondodan geçirerek hepsini iyice karıştıralım. Karışım durdukça içindeki domatesten dolayı sulanabilir suyunu süzerek koymaya dikkat edin.
- Yaklaşık 10-15 dakika dinlenen hamurdan avuç içi kadar bezeler alıp pide şeklinde uzun uzun açalım. İç harcından hamurun orta kısmına koyarak kenarlarını ortaya doğru kıvıralım.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında kenarları kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız pidelerin kenar kısımlarına tereyağı sürelim. Deneyeceklere afiyet olsun ????