Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller
- 2 adet ekmek hamuru
- 500 gram yağlı dana kıyma
- 1 büyük kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet sivri biber ️
- 1 adet domates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- Tuz
- 1 yumurta sarısı
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- İç harcını hazırlamak için soğanı rendeleyip yeterlice suyunu çıkarıyoruz. Daha sonra içine tüm materyalleri ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Fırından alacağımız iki adet ekmek hamurunu küçük bezeler halinde alıp ince olacak biçimde oklava ile pide ekmeği formunda açıyoruz.
- Hamurun üzerine kıymalı harçtan serip, kenarlarını içe yanlışsız kıvırıyoruz.
- Kenarlara yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede pişiriyoruz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.