Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller
Hamur için: (yaklaşık 16 adet)
- 1,5 kg un
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Tereyağı
- 400 gram dana kıyma
- 1 adet domates
- 1 adet kapya biber
- 4-5 adet yeşil biber
- 2 büyük uzunluk soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2-2,5 tatlı kaşığı tuz
- İstenilen baharatlar (acı toz biber,kara biber vb.)
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Evrelerini çekemediğim için kusuruma bakmayın aceleye geldi????.
- Hamur için tüm materyalleri yoğurma kabına alıyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Burda su yahut un az gelirse eklenebilir. Ben 1,5 kilo una 2,5 bardak su süt kullandım. Kulak göğsü kıvamında hafif ele yapışacak. Kabı unlayıp 1-1,5 saat mayalandırıyoruz.
- Harç için kıyma, salça, yağ ve baharatları bir kaba koyuyoruz.
- Biber soğan domates ve sarımsakları robotta ince halde geçiriyoruz ve kıymaya ekleyip karıştırıyoruz
- Tuzunu da ek edip dolapta hamur mayalanana kadar dinlendiriyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde modüller koparıp beze yapıyoruz.
- Tepsinizin kısa tarafına sığacak boyutunda oval bir halde hamurlarımızı oklava ile unlanmış tezgahta ince açıyoruz.
- Harçtan ortasına koyup kenarlardan ortası açık kalacak formda kapatıyoruz.
- Uçlarını da sivri halde kapatıyoruz ve tepsimize 4 tane yan yana bu biçimde yapıp koyuyoruz ve yumurta sürüp 200 derece ısınmış fırında yaklaşık 20 dk kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkınca çabucak kenar kısımlara tereyağı sürüyoruz. Yumuşak sevenler üzerine bez örtüp biraz dinlendirebilir. Afiyet olsun.