Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
kiymali-pide.jpg

Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için:
  • 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 3,5 su bardağı ılık su
  • Kenarlara sürmek için 2 tane yumurta sarısı (Beyazları kullanılmayacak)
İç gereci:
  • 500 gram kıyma
  • 2 kapya biber
  • 2 kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 (yarım) bağ maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru hazırlamak için unun içine tuz, şeker, mayayı ek edip ılık su ile hamurumuzu tutalım.
  2. Hamur ele yapışmayan bir hamur olucak 30 dk dinlendirin.
  3. İç materyallerin kıyma hariç sırasıyla rondodan geçirelim akabinde kıyma ile karıştıralım.
  4. 1 çay bardağı sıvı yağını da karıştırdığımız harca ek edelim.
  5. Dinlenen hamurları 16 beze olucak halde yuvarlayalım, oklava yardımıyla oval halde açalım.
  6. İç harcını koyup kenarlarından kıvırın. Katı yağ ile yağlanmış tepsiye dizin.
  7. Üzerine yumurta sarısı sürün 25-30 dk boyunca pişirin.
  8. Pişen pidelerin kenarlarına tereyağı sürün, afiyet olsun ????.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,953Mesajlar
29,949Kullanıcılar
SOPAROGLANSon üye
Üst Alt