Kıymalı Pide Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 bardak ılık su
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6.5 su bardağı un (kontrollü eklenmeli)
- 500 gram kıyma
- 5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 2 orta uzunluk soğan
- 4 adet köy biberi
- 1 tane kapya biber
- 4 adet küçük domates
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamuru;Ilık süt, ılık su, yumurta beyazı, yoğurt, tuz, sıvı yağ karıştırılır.
- Un ve maya ek edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- 45 dakika mayalandırılır.
- İç harcı;Kıyma zeytinyağda kavrulur.
- Kavrulan kıymaya doğranmış soğan, biber eklenir.
- Biberler yumuşayınca doğranmış domates de ek edilir.
- Tuz ve baharatlar ek edilir.Soğumaya bırakılır.
- Hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze alınır.
- Uzun oval olacak formda açılır. (uzunluğu 35 cm kadar).
- İç harçtan 4 yemek kaşığı üzerine yayılır.
- Kenarları birleştirilerek üstü kapatılır.
- Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye alınır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkan pidelerin üzerine eritilmiş tereyağ fırça ile sürülür.
- Sıcak servis edilir.
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı