Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide
0
57

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
kiymali-pide.jpg

Kıymalı Pide Tanımı İçin Gereçler


Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 bardak ılık su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6.5 su bardağı un (kontrollü eklenmeli)
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 4 adet köy biberi
  • 1 tane kapya biber
  • 4 adet küçük domates
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
Üzerine;
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (eritilecek)

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru;Ilık süt, ılık su, yumurta beyazı, yoğurt, tuz, sıvı yağ karıştırılır.
  2. Un ve maya ek edilerek yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. 45 dakika mayalandırılır.
  4. İç harcı;Kıyma zeytinyağda kavrulur.
  5. Kavrulan kıymaya doğranmış soğan, biber eklenir.
  6. Biberler yumuşayınca doğranmış domates de ek edilir.
  7. Tuz ve baharatlar ek edilir.Soğumaya bırakılır.
  8. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir beze alınır.
  9. Uzun oval olacak formda açılır. (uzunluğu 35 cm kadar).
  10. İç harçtan 4 yemek kaşığı üzerine yayılır.
  11. Kenarları birleştirilerek üstü kapatılır.
  12. Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye alınır.
  13. Üzerine yumurta sarısı sürülür.
  14. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.
  15. Fırından çıkan pidelerin üzerine eritilmiş tereyağ fırça ile sürülür.
  16. Sıcak servis edilir.
Not: bu ölçülerle 8 adet pide elde ettim.

Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,303Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt