Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım maya
- Tuz
- Alabildiği kadar un olağan sertlikte bir hamur olacak
- 400 gram kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Karabiber kimyon tuz
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için yoğurt su sıvı yağ maya tuz güzelce karıştırılır. Denetimli bir formda un koyulur olağan sertlikte bir hamur yapılır.
- Mayalanmaya bırakılır.
- İç harcı için kıyma uygun bir kaba alınır.
- Biberler küçük küçük doğranır.
- Domatesler küçük küçük doğranır.
- Soğan küçük küçük doğranır kıymanın içine katılır.
- Baharatlarda koyulur.
- Tuzu yarım su bardağı sıvı yağ hepsi karıştırılır.
- Salçası da ek edilir.Harcı hazırdır.
- Mayalanan hamurdan küçük bir beze alınır.
- Fotoğrafta görüldüğü üzere ince bir formda uzun bir biçimde açılır.
- İç harcı koydur güzelce fırın tepsisine alınır.
- Üzerine yumurta sarısı sürülür fırına verilir.
- Üstü kızarana kadar pişirilir denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.