Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 kilo un
  • 2 su bardağı ılık süt (200 ml bardak)
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml bardak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yaş maya
Kıyma harcı için;
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Maydanoz
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates (Kabuğu soyulmuş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım tatlı kaşığı karabiber (Tam doldurmadım)

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için öncelikle ılık süt ve suya mayayı katın ve eritin.
  2. Sonra başka malzemeleride katıp hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Çok yapışık olursa biraz un ekleyebilirsiniz.
  3. Hamurunuz hazır olunca üzerini kapatıp, 1 saat mayalandırın.
  4. O ortada kıyma harcı için soğan, sarımsak, domates, biberler ve maydanozu robottan geçirin ve kıymaya ekleyin.
  5. Sıvıyağ, baharatlar ve salçayı ekleyip karıştırın. Hamurunuz mayalanasıya kadar kıyma harcını buzdolabında dinlendirin.
  6. Hamurunuz mayalandıktan sonra dilediğiniz büyüklükte uzunlamasına açıp, ortasına kıyma harcından koyun.
  7. Kenarları tam birbirine değmeyecek formda ortaya getirin ve uçlarını sıkıştırın.
  8. Kenarlarına çırpılmış yumurta sürüp 200 derece fırında kızarasıya kadar pişirin. Afiyet olsun ????
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt