elektronikci
FD Üye
Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 kilo un
- 2 su bardağı ılık süt (200 ml bardak)
- 1 su bardağı ılık su (200 ml bardak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yaş maya
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- Maydanoz
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet domates (Kabuğu soyulmuş)
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Yarım tatlı kaşığı karabiber (Tam doldurmadım)
Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için öncelikle ılık süt ve suya mayayı katın ve eritin.
- Sonra başka malzemeleride katıp hafif ele yapışan bir hamur elde edin. Çok yapışık olursa biraz un ekleyebilirsiniz.
- Hamurunuz hazır olunca üzerini kapatıp, 1 saat mayalandırın.
- O ortada kıyma harcı için soğan, sarımsak, domates, biberler ve maydanozu robottan geçirin ve kıymaya ekleyin.
- Sıvıyağ, baharatlar ve salçayı ekleyip karıştırın. Hamurunuz mayalanasıya kadar kıyma harcını buzdolabında dinlendirin.
- Hamurunuz mayalandıktan sonra dilediğiniz büyüklükte uzunlamasına açıp, ortasına kıyma harcından koyun.
- Kenarları tam birbirine değmeyecek formda ortaya getirin ve uçlarını sıkıştırın.
- Kenarlarına çırpılmış yumurta sürüp 200 derece fırında kızarasıya kadar pişirin. Afiyet olsun ????