Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide
0
73

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler


Hamur için;
  • 2 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 5,5-6 su bardağı ortası un denetimli şekilde
İç harcı için:
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 orta uzunluk domates
  • 1 tane orta uzunluk kuru soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 tane kapya biber
  • 3 tane sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı isot yahut pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Maydanoz
  • Tuz
  • İsteğe bağlı peynir yahut patates de olabilir

Kıymalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur materyalleri karıştırılır.
  2. Kulak göğsü yumuşaklığında yoğurulur. Mayalanması için 1 saat bekletilir.
  3. Diğer tarafta kuru soğan ve sarımsak rondodan geçirilir.
  4. Daha sonra biberler ve domates de rondodan geçirilir.
  5. Geriye kalan tüm materyaller de eklenerek düzgünce karıştırılır.
  6. Mayalanmış hamurdan mandalina büyüklüğünde yumaklar alınır ve iç harç eklenerek hal verilir.
  7. 200 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.
  8. Sıcakken kenarlarına tereyağı sürülür. Üzeri örtülür (Biraz yumuşaması için)
Kıymalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,310Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt