Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Pırasa

Kıymalı Pırasa
0
28

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kiyma-etli-pirasa.jpg

Kıymalı Pırasa Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • Yarım kilo pırasa
  • 3 orta boy havuç
  • 4 tane çeri domates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 limon
  • 1 kaşık elma sirkesi
  • 1 kaşık domates salçası
  • Sıvı yağ, tuz, pul biber
  • 1 kaşık tel şehriye ( isteğe bağlı)

Kıymalı Pırasa Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Kış günlerinin lezzetli ve hafif bi yemeği yedikçe yemek isteyeceğiniz bir tarif. Özellikle pırasanın faydaları saymakla bitmez. Diyet yapanlar için kalp sağlığı için diyanetler için ve diyet yapanlar için ve vücudun daha bir çok sağlığına faydalıdır.
  1. Malzemeleri iyice yıkayalım. Pırasaları dilimleyelim 1 parmak kalınlığında tabağa alalım ve havuçları da dilimleyip ayrı bir tabağa alalım daha sonra domatesleri de 2 ye bölüp tabağa koyalım biz eti tencereye koyup kavurana kadar bir köşede dursunlar.
  2. Etimizi sıvı yağımızı tencereye koyup kavurmaya başlayalım üzerine 1 kaşık elma sirkesini de ekleyelim. (elma sirkesi ne iş diye soranlar için; ben bütün etli yemeklerimde kullanırım hem etimizi yumuşacık yapıyor hemde yemeğe ayrı bir lezzet katıyor) buda benden size bir püf noktası olsun????
  3. Etimiz kavrulurken biz soğanımızı yemeklik doğrayıp tencereye alalım kuru soğanımızı da kavrulduktan sonra doğradığınız havuçları da koyalım, onlarda biraz kavrulması gerekiyor.
  4. Havuçlarında rengi döndükten sonra salçamızı da ekleyelim ve onunla da kavuralım.
  5. Şimdide pırasalarımızı tencereye alalım domatesimizi de ekleyelim ve bir iki kez kaşıkla çevirelim.
  6. Üzerine su ekleyelim pırasanın üzerini geçecek kadar tuzu  pul biberi de ekledikten sonra 1 tane limonun yarısının suyunu sıkalım diğer yarısını da 2’ye bölüp tencereye koyalım ve bir iki kez karıştırdıktan sonra kaynayana kadar orta ateşte pişirelim.
  7. Kaynadıktan sonra 1 kaşık tel şehriyenizi ekleyelim ve kısık ateşte yaklaşık 1 saate yakın pişmeye bırakalım kontrollü bir şekilde.
  8. Ben pırasayı hafif ekşili bir şekilde seviyorum siz sevmiyorsanız koymayabilirsiniz. Tel şehriye yerine pirinç yada bulgur ekleyebilirsiniz tercih meselesi.
  9. Havuçlarımız pişmişse yemeğimiz hazırdır kimi tam pişmiş sever havucu kim az pişmiş az pişmiş tercihinize göre. ????
  10. Afiyet olsun ????????????????????????????????
Kıymalı Pırasa Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,567Mesajlar
30,315Kullanıcılar
morfinxxSon üye
Üst Alt