![kiymali-pisi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/16/kiymali-pisi.jpg)
Kıymalı Pişi Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Un
- 250 gram kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Sıvıyağ
Kıymalı Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir kaba ılık su ve mayayı ekleyip karıştıralım.
- Üzerine tuzu ek edip tekrar karıştıralım.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak kıvamlı hamur elde edelim.
- Yarım saat mayalanmaya bırakalım.
- Hamurumuz mayalanırken iç harcını hazırlıyoruz.
- Bunun için uygun bir tavaya yemeklik doğranmış soğanımızı alalım 10 dk kavuralım.
- Üzerine kıymayı alıp güzelce kavuralım.
- Daha sonra salça ve baharatları ekleyip 5 dk daha kavurduktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde kesimlere ayırıp tek tek merdane yardımı ile hafif unlayarak açalım.
- İçine kıyma harcımızdan koyalım yanlarını bastırarak kapatalım.
- Tüm hamuru bu biçimde yapalım.
- Uygun bir tencereye çokça sıvı yağ ekleyip yeterlice kızdıralım.
- Hazırladığımız pişilerimizi kızgın yağda orta ara çevirerek kızartalım.Sıcak servis edelim.
Kıymalı Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı