teknolojiuzmani
FD Üye
Kıymalı Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla ılık su
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 yeşilbiber
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 3-4 kısım maydanoz (İsteğe bağlı)
Kıymalı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, ılık su ve şekerle aktifleştikten sonra elenmiş un, tuz eklenir ve 10 dakika yoğrulur. Son aşamada sıvı yağ eklenir ve biraz daha yoğrulur. Hamur 1 saat kadar mayalanır.
- Hamur mayalanırken üst gereci hazırlanır. Tencereye aldığımız tereyağında kıyma kavrulur, sonra sırayla yemeklik doğranan soğan, sarımsak, ince ince doğranan yeşilbiber, rendelenmiş domates eklenir; kavurmaya devam edilir.
- Salça, tuz ve karabiber ek edildikten sonra suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Altını kapatınca doğranan maydanoz eklenir.
- Mayalanan hamur merdaneyle açılır ve yağlanan fırın kabına yayılır. 180 derecede ısınmış fırında 10-15 dakika pişirilir, sonra üzerine kıymalı harç yayılır; tekrar fırına sürülür, kenarları kızarana kadar pişirilir, pişince fırından alınır.
- İsteğe bağlı olarak sıcakken kenar hamuruna tereyağı sürülür, dilimlendikten sonra da yanında yeşil salatayla sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.