Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Pizza

Kıymalı Pizza

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Kıymalı Pizza Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için;
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1/2 (yarım) su bardağından biraz fazla ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üst materyali için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yeşilbiber
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 3-4 kısım maydanoz (İsteğe bağlı)

Kıymalı Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Maya, ılık su ve şekerle aktifleştikten sonra elenmiş un, tuz eklenir ve 10 dakika yoğrulur. Son aşamada sıvı yağ eklenir ve biraz daha yoğrulur. Hamur 1 saat kadar mayalanır.
  2. Hamur mayalanırken üst gereci hazırlanır. Tencereye aldığımız tereyağında kıyma kavrulur, sonra sırayla yemeklik doğranan soğan, sarımsak, ince ince doğranan yeşilbiber, rendelenmiş domates eklenir; kavurmaya devam edilir.
  3. Salça, tuz ve karabiber ek edildikten sonra suyunu çekene kadar pişmeye bırakılır. Altını kapatınca doğranan maydanoz eklenir.
  4. Mayalanan hamur merdaneyle açılır ve yağlanan fırın kabına yayılır. 180 derecede ısınmış fırında 10-15 dakika pişirilir, sonra üzerine kıymalı harç yayılır; tekrar fırına sürülür, kenarları kızarana kadar pişirilir, pişince fırından alınır.
  5. İsteğe bağlı olarak sıcakken kenar hamuruna tereyağı sürülür, dilimlendikten sonra da yanında yeşil salatayla sıcak sıcak servis edilir. Afiyet olsun.
Kıymalı Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt