
Kıymalı Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı su
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 4 su bardağı+ 1 yemek kaşığı un
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta sarısı
- Susam
- 150 gr kıyma
- 1 küçük soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, pulbiber
- 5-6 kısım maydanoz
Kıymalı Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Evvel soğanı tavaya alıp pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Akabinde kıymayı ve tuzu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Güzelce kavrulduktan sonra maydanoz ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
- Hamur için en kıymetli öge sabır. Nerdeyse tüm evrelerinde hamurun dinlenmesi lazım puf puf poğaça için.
- Kabımıza ılık süt, ılık su, şeker ve mayayı ekleyip karıştırıyoruz.
- Streç sinema ile sarıp 15 dk mayalandırıyoruz.
- Fotoğraftaki üzere köpük köpük olunca oldu demektir.
- Sonra sıvı yağ, tuz ve unu ekleyip güzelce yoğuruyoruz.
- Bu basamak da unu denetimli ekleyin. Çok yumuşak hatta biraz ele yapışan bir hamur olacak.
- Tekrar streç sinema ile ağzını kapatıp 40 dk bekliyoruz mayası gelsin diye.
- Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp iç harcı koyup kapatın.
- Küçük kesimler almaya itina gösterin zira çok kabarıyor.
- Tepsi mayası içinde üstünü yağlı kağıt ile örtüp 10 dk kadar daha bekliyoruz.
- En son üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpip 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıktıktan sonra üstüne bir bez örtün ki yumuşacık olsun tadı enfes oluyor tüm evrelere uyarsanız yapamama ihtimali yok ???? yapacak olanlara afiyet olsun ????.
Tatlı, yemek ve sevgiyle kalın????.