Kıymalı Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 3 kabartma tozu
- Un
- Tuz
- 2 yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
- Kekik
- Pul biber
- 200 gr kıyma
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Maydanoz
- Sıvı yağ
Kıymalı Pofuduk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle iç harcımızı hazırlayalım tavamıza yağ ekleyip kıymamızı güzelce kavuralım.
- Kavrulan kıymanın üzerine soğanlarımızı ekleyelim ve karıştırarak kısık ateşte güzelce kavuralım.
- Son olarak tuz baharat ve maydanozu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Daha sonra hamurumuzu yapacağımız kaba yağ yoğurt tuz kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Akabinde unumuzu ekleyelim yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olacak.
- Daha sonra hamurumuzu dan mandalina büyüklüğünde modüller kopararak avuç içimizde yuvarlayıp içine harcımızı koyarak kapatalım.
- Üzerine yumurta sarısını sürdükten sonra kekik susam vs hangisini isterseniz ekleyin.
- 170 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.