Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Poğaça Tarifi

Kıymalı Poğaça Tarifi
0
25

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Kıymalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • ️1 bardak ılık süt️1 bardak ılık su
  • ️1 bardak sıvı yağ️ 1 paket maya
  • ️2 yumurta (yalnızca beyazı hamura girer)
  • ️1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 800 g un
️Üzeri için:
  • ️2 yumurta sarısı
️Harcı için;
  • ️400 g kıyma
  • ️3 soğan (dilim hali doğranmış)
  • ️Bir tutam maydanoz
  • ️1 yemek kaşığı salça
  • ️2 tatlı kaşığı tuz ve karabiber

Kıymalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kaseye ılık sütü, sıvı yağı ve suyu koyun. Kuru mayayı, yumurta akını, şeker ve tuzu ekleyip 3 dakika karıştırın.
  2. Önce 200 gr un ekleyin ve yavaş yoğurun. Kalan unu da ekleyin.
  3. Hamuru parmaklarınıza biraz yapışmalı. 1 saat mayalanmaya bırakın.
  4. Harcı için, soğanı ve kıymayı kavurun. 1 yemek kaşığı salça ekleyince karıştırın.
  5. Üzerine maydanozu serpin ve baharatlayın. Hamurumuz için tezgahımıza un serpip, hamuru üstüne koyun ve yuvarlak toplar haline getirin.
  6. Avuç içi ile açıp ortasına harcı yerleştirin. Artık yavaş yuvarlayın ve tekrar 30 dakika dinlendirin.
  7. Fırın kağıdının üstüne yerleştirip üzerine yumurta sarısını sürün.
  8. 200°’de yaklaşık 30 dakika pişirin.
Kıymalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,550Mesajlar
30,286Kullanıcılar
yasiinakbsSon üye
Üst Alt