![kiymali-poagca-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/15/kiymali-poagca-1.jpg)
Kıymalı Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta akı ve 1 yumurta tam
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1, buçuk tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaşmaya
- Aldığı kadar un(bende 1 kilo kadar un kâfi oluyor)
- 400 gram kıyma
- 4-5 baş soğan
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Tuz
Kıymalı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle içi yapalım ince doğranmış soğanlarımızı pembeleşinceye kadar kavuralım ne kadar soğanı bol olursa okadır lezzetli oluyor.
- Sonrasında üzerine kıymamızı ekliyoruz karıştırmaya ve kavurmaya devam edin .
- Üzerine baharatlarımızı ve tuzu ekleyerek karıştırmaya devam edelim ve kıymalarda pişince ocağı kapatıp soğumaya bırakalım iç harcımızı.
- İç harcımız soğurken hamuruna başlayalım biryandan. Su süt şekeri ve mayayı 10 dk kadar mayalandıralım.
- Lakin bu sıvılar ılık olursa çok düzgün olur oda sıcaklığından az daha sıcak yani.
- Çokta sıcak olmamalı tabi dikkat edin. Mayalanan sıvılara yumurtalarımızı tuzu sıvı yağı ekliyoruz .
- Yumurtanın tekini tam kullanıyoruz bir adedinin yalnızca akını kullanıyoruz sarısını ayırın en son üzerlerine sürülecek.
- Sonrasında azar azar un ekleyerek yoğurtmaya başlıyoruz ve yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- En son elinizi azcık sıvı yağ ile yağlayıp hamuru toparlayın ve mayalanmaya bırakın.
- Hamurunuz mayalandıktan sonra istediğiniz formu verip ayırdığınız yumurta sarısını bir fırça yardımıyla şekillendirdiğiniz hamurların üzerine sürüp fırına verin.
- Evvelden ısıtılmış fanlı ayarda 200 derecede alt üst pişecek biçimde pişiriyoruz.