
Kıymalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket yaş maya
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Un, ortalama 6, 7 su bardağı
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Pulbiber, karabiber, tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kıymalı Poğaça Tanımı Yapılışı
- Tüm materyallerin ılık oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim ki hamurumuz kabarsın????.
- Maya, süt, zeytinyağı, su, şeker, tuz, yumurta akı, kabımızda güzelce karıştırıyoruz,.
- Ve yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini streç ile kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz ????.
- Kıymamızı zeytinyağı ile tavamızda kavuruyoruz, kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış soğanımızı ekleyip karıştırıyoruz altını kapatıp tüm baharatlarımızı ekleyip kenara alıyoruz.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde kesim alıyoruz.
- Açıp ortasına yarım yemek kaşığı harcımızdan koyuyoruz.
- Kapatıp tepsimize diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirip 200 derecede ortalama 20 dakikada kızarıyor.İlk sıcağı çıkınca çayımızda hazır ise afiyetler olsun ????????.