Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Poğaça

Kıymalı Poğaça
0
56

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kiymali-pogaca.jpg

Kıymalı Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım paket yaş maya
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un, ortalama 6, 7 su bardağı
Kıymalı harç
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Pulbiber, karabiber, tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kıymalı Poğaça Tanımı Yapılışı

  1. Tüm materyallerin ılık oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim ki hamurumuz kabarsın????.
  2. Maya, süt, zeytinyağı, su, şeker, tuz, yumurta akı, kabımızda güzelce karıştırıyoruz,.
  3. Ve yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini streç ile kapatıp yarım saat dinlendiriyoruz ????.
  4. Kıymamızı zeytinyağı ile tavamızda kavuruyoruz, kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış soğanımızı ekleyip karıştırıyoruz altını kapatıp tüm baharatlarımızı ekleyip kenara alıyoruz.
  5. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde kesim alıyoruz.
  6. Açıp ortasına yarım yemek kaşığı harcımızdan koyuyoruz.
  7. Kapatıp tepsimize diziyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirip 200 derecede ortalama 20 dakikada kızarıyor.İlk sıcağı çıkınca çayımızda hazır ise afiyetler olsun ????????.
 
858,505Konular
982,660Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt