Kıymalı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ilik su
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 2 adet yumurta (sarısı üstüne beyazı içine)
- 6,5 su bardağı un
- 150 gram kıyma
- 2 adet orta boy soğan
- Yarım yemek kaşığı domates salçası (biber salçası da olabilir )
- 1 adet domates
- Karabiber, pul biber, tuz
- 4 yemek kaşığı yağ
Kıymalı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün malzemeler bir kaba koyalım ve karıştıralım unu yavaş yavaş ekleyelim ve hamuru güzelce yoğuralım.
- Üstünü kapatıp 45 dk mayalanmaya bırakalım, diğer taraftan kıymalı harcımızı ocağa alıp kavurmaya başlayalım.
- Kavurduğumuz hacımızı soğumaya bırakalım.
- Mayalanmış hamurumuzu elimizle tekrar yoğurup bezelere bölelim ve 5 dk kadar dinlendirelim.
- Bezeleri hafifçe bastırarak açalım ama çok değil elimizin yanıyla ortasına bastıralım iç harcımızı koyalım ve kapalı elimizin baş parmak kısmıyla bastıralım açılmasın ve tepsimize dizelim.
- Dizdikten sonra yumurta sarısını sürelim, isteğe bağlı susam ve çörek otunu atalım.
- Fırını önce alt üst 50°de çalıştıralım, poğaçalarımızı koyalım 10 dk poğaçalarımız kabarınca fırınımızı 170° alalım.
- Üzeri kızarana kadar pişirelim poğaçaları fırından çıkardıktan sonra üstünü bir bezle örtelim, 10 dk dinlendirelim. Afiyet olsun.