Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Poğaça

Kıymalı Poğaça
0
20

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
kiymali-pogaca.jpg

Kıymalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru instant maya
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Un ortalama 6-7 su bardağı
Kıymalı harç için;
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kıymalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Maya, süt, zeytinyağı, su, şeker, tuz, yumurta akı, kabımızda güzelce karıştırıyoruz,.
  2. Yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini strec ile kapatıp, yarım saat dinlendiriyoruz ????.
  3. Kıymamızı zeytinyağı ile tavamızda kavuruyoruz, kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış soğanımızı ekleyip, karıştırıyoruz altını kapatıp tüm baharatlarımızı ekleyip kenara alıyoruz.
  4. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde kesim alıyoruz açıp ortasına yarım yemek kaşığı harcımızdan koyuyoruz ,kapatıp tepsimize diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirip 200 derecede ortalama 20 dakikada kızarıyor.
  5. İlk sıcağı çıkınce çayımızda hazır ise afiyetler olsun ???????? İstediğiniz harç ile yapabilirsiniz peynir, patates.
Kıymalı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt