Kıymalı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kuru instant maya
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Un ortalama 6-7 su bardağı
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
Kıymalı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya, süt, zeytinyağı, su, şeker, tuz, yumurta akı, kabımızda güzelce karıştırıyoruz,.
- Yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz üzerini strec ile kapatıp, yarım saat dinlendiriyoruz ????.
- Kıymamızı zeytinyağı ile tavamızda kavuruyoruz, kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış soğanımızı ekleyip, karıştırıyoruz altını kapatıp tüm baharatlarımızı ekleyip kenara alıyoruz.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde kesim alıyoruz açıp ortasına yarım yemek kaşığı harcımızdan koyuyoruz ,kapatıp tepsimize diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirip 200 derecede ortalama 20 dakikada kızarıyor.
- İlk sıcağı çıkınce çayımızda hazır ise afiyetler olsun ???????? İstediğiniz harç ile yapabilirsiniz peynir, patates.