Kıymalı Pratik Türlü Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet soğan
- Sıvı yağ
- 2 buçuk yemek kaşığı salça
- 2 adet kabak
- 2 adet patlıcan
- Su
- 200 gram kıyma
Kıymalı Pratik Türlü Yemeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak soğanı yağı ve kıymayı tencereye alıp tıpkı anda kavuralım.
- Kıyma ve soğan kavrulurken siz patlıcan ve kabakları hazırlayabilirsiniz.
- Soğan ve kıyma kavrulurken patlıcan ve kabakları birinci evvel uzun olarak 4 modüle bölüp akabinde da çekirdekli kısımlarını alın.
- Daha sonra çok ince olmayacak biçimde ufak ufak doğrayın.
- Kavrulan kıyma ve soğanın üzerine salçamızı, kabak ve patlıcanı ekleyelim.
- Biraz karıştırıp akabinde tencerenin kapağını kapatalım.
- Kabak ve patlıcan uygunca suyunu salıp biraz yumuşayana kadar kavrulsun.
- Güzelce kavrulduktan sonra üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip yemeğimizi pişmeye bırakalım.
- Kabaklar büsbütün yumuşadığında yemeğimiz pişmiş demektir.