Kıymalı Puf Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket kuru maya (İnstant)
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 adet yumurta (Sarılar üstüne)
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt
- 2 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı margarin yağ
- Un
- 1 büyük uzunluk soğan
- 150-200 gram dana kıyma
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
- Sıvı yağ
Kıymalı Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymalı harç yapılışı.Küp küp doğranan soğan sıvı yağ ile kavrulur.
- Üzerine kıyma eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Kıymanın rengi döndükten sonra tuz ve karabiber eği yapılarak soğumaya bırakılır.
- Poğaçanın yapılışı.Bir kabın içinde maya, toz şeker, ılık su karıştırılır ve 5 dakika beklenir.
- Tuz,süt,yoğurt,sıvı yağ,yumurtaların akı da mayalı karışıma eklenir ve tahta kaşıkla karıştırılır.
- Un denetimli bir biçimde eklenerek yumuşak bir hamur elde edilir.
- Elde edilen hamura oda sıcaklığındaki margarin yağ eklenerek son yoğurma süreci tamamlanıp 1 saat mayalandırmaya bırakılır.
- Mayalanan hamur eşit modüllere bölünerek kıymalı harç tam orta kısmına yerleştirilir.
- Tepsiye alınır ve tepsi de de 30 dakika beklettikten sonra mayalanan poğaçalarım üzerine yumurta sarıları sürülerek çatalla iz yapılır.
- 200 derece evvelce ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Afiyet bal şeker olsun ????.