
Kıymalı Rulo Patates Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası (tepeleme)
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
Kıymalı Rulo Patates Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak patateslerimizi soyup, yıkayalım. Rendenin büyük kısmı ile rendeleyelim.
- Daha sonra patateslerimizin suyunu sıkalım ve uygun bir kaba alalım.
- Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini, doğradığımız maydanozu, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyerek güzelce karıştıralım.
- Sonrasında patatesli harcımızı pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine boşaltalım ve patateslerimizi 1 cm kalınlığında, dikdörtgen olacak halde yayalım.
- 180°c fırında üzerleri kızarmaya başlayana kadar pişirelim.
- Bu sırada kıymalı harcımızı hazırlayalım. Bunun için uygun bir tavaya zeytinyağı ve kıymayı alalım ve kavuralım.
- Sonrasında doğradığımız soğanı, ekleyerek kavurmaya devam edelim.
- Domates salçasını da ek edelim ve güzelce karıştıralım.
- Akabinde sıcak suyu da ek edelim. Tuz, ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım ve kıymalar suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım.
- Altı ve üzeri güzelce kızaran patatesimizi fırından alalım, üzerine kıymalı harcı dökerek her tarafı eşit olacak halde yayalım.
- Pişirme kağıdı yardımı ile patatesimizin uzun kenarından başlayarak rulo halinde saralım.
- Son olarak hazırladığımız rulonun üzerine kaşar peyniri rendesi serperek 180°c fırında üzeri kızarana kadar pişmeye bırakalım.
- Fırından çıkardığımız kıymalı rulo patatesimizi servis tabağına alalım ve üzerini isteğe bağlı maydanoz ve kırmızı biber ile süsleyip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun.