Kıymalı Sebzeli Çorba Tanımı İçin Materyaller
- 1 avuç kadar kıyma
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 avuç kadar kıyılmış maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 dolu yemek kaşığı salça
- 7 su bardağı su
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Kıymalı Sebzeli Çorba Tanımı Yapılışı
- Soğanı ince ince doğruyoruz sıvı yağ ve tereyağı koyduğumuz tenceremize alıyoruz.
- Patatesi ve havucu küp küp doğruyoruz ve tencereye alıyoruz.
- Salçayı da ekleyip tencereye koyduğumuz sebzelerle birlikte kavuruyoruz.
- Akabinde kıymayı ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
- Güzelce kavurduktan sonra 7 su bardağı suyu ekliyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.
- Çorbamızı ortada kesinlikle karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra tel şehriyemizi, baharatları ve maydanozu ekliyoruz ve şehriyeler pişene kadar kısık ateşte kaynatıyoruz.