Kıymalı Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram kıyma
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1çay bardağından biraz fazla arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı karışık salça
- 6-7su bardağı sıcak su
- 1,5 çay kaşığı tuz
- Pul biber
- Kara biber
- İnce kıyılmış maydanoz
Kıymalı Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce yağ ve kıymayı tencereye alıp, kavuruyoruz.
- Ardından salçamızı ek edip, düzgünce karıştırıyoruz salçanın çiğ kokusu gidene kadar.
- Şehriyeyi ek edip şehriyeyle kavurmaya devam ediyoruz.
- Ardından sıcak su ek edip karıştırıyoruz. Tuz ve baharatlarıda ekleyip, karıştırıp yaklaşık 15 dakika pişirip sıcak sıcak servis ediyoruz.
Kıymalı Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı