elektronikci
FD Üye
Kıymalı Semizotu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kıyma
- 1 kg semizotu
- 1 baş büyük soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 1-2 orta boy domates
- 1 fincan pirinç
- Salça
- 1 küçük çay bardağı zeytinyağı (tereyağı da kullanılabilir)
- Tuz
Kıymalı Semizotu Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Semizotları doğranıp yıkanır.
- Kıyma suyunu salıp iyice çekene kadar kavrulur.
- Yağ, soğan ve sarımsaklar eklenip yumuşayana kadar, salça az suyla seyreltilerek kokusu çıkana kadar pişirilir.
- Semizotu, domatesler, pirinç, suyu ve tuzu (bu aşamada hafif diri kalıp, yemeğe estetik bir görüntü verdiklerinden ekliyorum domatesleri) konulur. (yemeğin suyu, ne kadar sulu sevdiğinize bağlı olarak konulmalıdır. Ben semizotlarının tencerede kapladığı yerin yarısından biraz daha az koydum).
- Su kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.