Kıymalı Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 2 adet domates
- 1 adet kırmızı biber (küçüklerinden)
- 1 soğan (büyük)
- 4 adet sarımsak
- 1 adet defne yaprağı
- Tereyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Kıymalı Sos Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle sos tavasını ocakta ısıtıp tereyağı eritiyoruz, tereyağı kullanmayanlar sıvı yağda tercih edebilirler.
- Sonrasında soğan, sarımsak ve defne yaprağını rondodan geçirip kızmış yağda öldürüyoruz. (rondodan geçirdiğinizde soğan suyunu salmışsa suyunu sıkıp yağa ekleyin. )
- Ardından kıymayı ekleyip kavuruyoruz.
- Son olarakta domates ve kırmızı biberi rondodan geçirip harmanlıyoruz.
- Baharatları ve tuzu ekleyip domatesler kaynayıp suyunu çekince makarna veya erişte üstüne ekleyip afiyetle yiyebilirsiniz .