Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Soslu Pazı Sarması

Kıymalı Soslu Pazı Sarması

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Kıymalı Soslu Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 bağ pazı
  • 2 tane büyük kuru soğan
  • 200 gram kıyma
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1’er çay kaşığı karabiber,pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1’5 su bardağı pirinç
Sarma tenceresinin tabanına koymak için;
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı sıcak su (400 ml)

Kıymalı Soslu Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcını hazırlayalım,ince doğranmış sarımsak,soğanı karıştırma kabına alalım.
  2. Yıkanmış pirinç,baharatlar,tuz ve nar ekşisini ilave edelim.
  3. Salça ve kıymayı da ek edip karıştıralım.
  4. Pazıları yıkayıp sap kısımlarını keselim.
  5. Derin bir tencereye sıcak su alalım, kaynayınca pazı yapraklarını 8-10 saniye civarı sıcak suda tutup alalım.
  6. Başka bir kaba soğuk su ek edelim haşlanan pazıları soğuk suya alıp şoklayalım( bu süreç pazıların dağılmamasını sağlıyor )
  7. Pazıları sudan çıkarıp süzelim.
  8. Yaprakların boyutuna nazaran dilediğiniz üzere keserek bir ucuna içten koyup iki kenarını kapatarak saralım ve bir servis tabağına dizelim.
  9. Pişireceğimiz tencerenin tabanına bir tane soğanı halka halka doğrayalım .
  10. Üzerine pazı sarmalarını dizelim.
  11. Tuz serpip nar ekşisi gezdirelim.
  12. Sosu için küçük bir tencereye sıvı yağ ek edelim .
  13. Salçayı da ekleyip karıştıralım.
  14. Sarımsakları ezip onuda ekleyelim ocağa alalım .
  15. Sarımsaklar yanmadan hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
  16. Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu ek edelim.
  17. Kaynayınca ocaktan alıp tencerenin üzerine dökelim.
  18. Sarmaların dağılmaması için üzerlerine bir tabak kapatalım.
  19. Kapağını kapatıp ocağa alalım.
  20. Kaynayana kadar orta ateşte,sonra altını kısıp tıpkı ocakta 25 dakika pişirelim.
  21. Süre sonunda üzerindeki tabağı alalım o formda 10 dakika daha pişirelim,eğer pişmişse ocaktan alıp 1 saat kadar dinlendirelim afiyet olsun.
Kıymalı Soslu Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Zeytinyağlı Pazı Sarması Tarifi İçin Malzemeler 2 bağ pazı1 su bardağı pirinç1 su bardağından 1 parmak eksik yemeklik bulgur1 çay bardağı zeytinyağı1 yemek kaşığı domates salçası1 yemek kaşığı biber salçası1 adet büyük kuru soğan2 diş sarımsak1 demet maydanoz1 yemek kaşığı nar ekşisi1 tatlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Pazı Sarması Tanımı İçin Gereçler 2 demet küçük yapraklı pazı100 gr kıyma1,5 su bardağı bulgur2 adet kuru soğan1 yemek kaşığı dolusu biber salçası3 yemek kaşığı zeytin yağı6-7 sap maydanoz4-5 sap nane (yada kuru nane)2 çay kaşığı tuzBirer tutam karabiber, toz kırmızı biber, pulbiber Pişirmek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
96
Pazı Sarması (Zılk Sarması) Hatay Usulü Tarifi İçin Malzemeler Pazı yaprağı ( zılk )Kaynamış su İç harcı için gerekli olanlar; 2 kase pirinç1 tatlı kaşığı karabiber1 tatlı kaşığı kuru nane2 yemek kaşığı domates salçasıYeteri kadar tuz1,5 çay bardağı sıvı yağ4 yemek kaşığı nar ekşisi Pazı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
Etli Pazı Sarması Tanımı İçin Gereçler 3 bağ pazı yaprağı2 su bardağı pirinç (Bardak ölçüsü 200 ml)Yarım su bardağı sıvı yağ200 gram kırmızı et1 er tatlı kaşığı domates ve biber salçasıTuz ,pulbiber, karabiber (Baharatları damak)Tadınıza nazaran koyabilirsiniz)1 kuru soğan2 domates3 tane yeşil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması Tanımı İçin Malzemeler 4 demet pazı250 gram kıyma2 adet kuru soğan1,5 çay bardağı pirinçTuzKarabiber Pişirmek için Sıvı yağ2 diş sarımsakYarım yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçasıTuzSoğuk su Çok Hafif Ve Lezzetli Pazı Sarması Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt