![kiymali-soslu-pide.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/22/kiymali-soslu-pide.jpg)
Kıymalı Soslu Pide Tanımı İçin Materyaller
- 500 gram kıyma
- Kimyon
- Karabiber
- Kışlık bir şişe domates
- Karabiber
- 1 kaşık tereyağı
- 1 kaşık salça
- 1 su bardağı su
- 1 paket maya
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Aldığı kadar un
- Teremyağ
- Maydanoz
Kıymalı Soslu Pide Tanımı Yapılışı
- Hamur materyallerini bir kaba koyup karıştıralım.
- Hamurumuzu yoğuruyoruz 5 eş kesime ayırıyoruz.
- Açıp teker teker pişiriyoruz.
- Pişenlerin üzerine teremyağ sürüyoruz.
- Sonra sıvıyağı koyup kıymamızı ekleyip kavuruyoruz.
- Baharatlarını ve tuzunu ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
- Kavrulmuş olan kıymayı kenara alın.
- Domates sosunu hazırlayalım.
- 1 kaşık teremyağ koyup eriyince üzerine domateslerimizi döküyoruz ,baharatını ve tuzunu ekleyip 10-15 dakika orta ateşte pişirin.
- Etrafa çok sıçrıyor kapak koyalım yada kısık ateşte pişirelim.
- Pidelerimizi küp küp formunda kesiyoruz.
- Üzerine domates sosu onun üstüne kıymamızı ve elimizde varsa maydanoz kesip ekliyoruz.