Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Su Böreği Tarifi

Kıymalı Su Böreği Tarifi

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94

Kıymalı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Arasına sürmek için
  • 150 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Kara biber
  • Kırmızı toz biberi
  • Sıvı yağ

Kıymalı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Geniş bir tavada kıymayı kavurun.
  2. Ardından soğanı ek edip karıştırın.
  3. Son olarak baharatları da ekledikten sonra iç harcını soğumaya bırakın.
  4. Haşlamak için büyük bir tencere şu 3 yemek kaşığı tuz 2 yemek kaşı sıvıyağ :İlk olarak tereyağı tavada eritin.
  5. Karıştırma kabına 6 yumurta,yarım çay bardağı su, 1tatlı kaşı tuz koyup karıştırın ve yavaş yavaş un ekleyerek hamuru yoğurun.
  6. Yoğurduktan sonra 1 saat hamuru dinlendirin.
  7. Ardından küçük bezeler alın.
  8. Sonra tezgahınıza un serperek oklavayla ince açın öteki kalan bezeyi de birebir şekilde açıp masa örtüsüne yufkaları serin açtığımız hamurları haşlamak için derin bir tencereye sıcak su sıvıyağı ve tuz atın.
  9. Kaynayan tuzlu suya açtığımız yufkayı yavaşça suya bırakın.
  10. Kevgir yardımıyla üzerine bastırıp 30 saniye sonra haşlanan hamuru kevgirin üzerine alıp yanında bulunan soğuk su dolu kabın içine bırakıp elimizle soğuk sudan çıkartıp fazla suyunu sıkıp tezgaha hamuru alın.
  11. Sıvı yağ gezdirdikten sonra iç harcını ekleyip rulo biçiminde sarıp gül halini verin ve altını yağladığınız tepsiye yerleştirin.
  12. Hamurun üzerini yağladıktan sonra evvelce ısıtılmış 250 derce alt üst ayardaki fırınızda altıüstü kızarana kadar pişirin.
  13. Fırından çıkardınız gül böreğinin üzerine peçete ve bir bez örtüp dinlendirmeye bırakalım.
  14. Ardından servis tabana alın. Afiyet olsun.
Kıymalı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Konya Tarzı Sinide Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 4 l yumurta(küçükse 5 yumurta)1 su bardağı su (250 ml)1 çorba kaşığı tuzAlabildiğinice un İç harcı için; Yarım kg orta yağlı dana kıyma3 adet soğan1 çay bardağı ılık su1 er tatlı kaşığı tuz ve karabiber Haşlamak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
37
Peynirli Boşnak Böreği Tanımı İçin Gereçler 3 su bardağı su2 tatlı kaşığı tuz6.5 su bardağı un3 çorba kaşığı tereyağı1 çay bardağı sıvı yağ İç Harcı İçin PeynirliIspanaklıPatatesliKıymalı istediğiniz harç yapabilirsiniz Peynirli Boşnak Böreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Lahmacun Böreği Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yufka Yufkayı ıslatmak için; 1 çay bardağı süt1 adet yumurta1 yemek kaşığı yoğurtYarım çay bardağı sıvı yağ İç harç için; 300 gram kıyma3 adet yeşil biber1 adet kırmızı kapya biber1 adet soğan1 adet domates veya 1 çay bardağı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
74
Pırasalı Börek Tadında Kiş Tanımı İçin Gereçler 50 gram tereyağ ( oda sıcaklığında)1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağıYarım çay bardağı yoğurt1 tane yumurta2 su bardağı un1 çay kaşığı tuzYarım paket kabartma tozu İç materyali; 3 tane pırasa (ince ince doğrayın)1 tane havuç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Kıymalı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler 12 adet yumurta2 yemek kaşığı tuz1 su bardağı suAldığı kadar un İç harcı için; Yarım kilo kıyma1 tatlı kaşığı pulbiber1 çay kaşığı tuzYarım tutam maydanoz Arası için 150 gr margarin1,5 su bardağı sıvı yağ Kıymalı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,476Konular
981,279Mesajlar
29,555Kullanıcılar
Üst Alt