Kıymalı Tam Buğday Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tam buğday makarna
- 400 gram dana kıyma
- 1 küçük uzunluk soğan
- 1 kapya biber
- 1 çarliston biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Su
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Toz kırmızı biber
Kıymalı Tam Buğday Makarna Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Makarnayı tuzlu suda haşlıyoruz.
- Soğanı piyazlık doğrayıp sararana kadar sıvı yağda kavuruyoruz.
- İnce doğranmış biberleri ekleyip 1-2 dk pişiriyoruz.
- Kıymaları atıyoruz.
- Kıyma suyunu salıp çektikten sonra tuz ve baharat ekliyoruz.
- Haşlanıp süzülen makarnayı ekleyip karışıyoruz.
- Sıcak servis ediyoruz.