
Kıymalı Tarhana Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 4 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 100 gr kıyma
- 2 çay kaşığı tuz
- Su
Kıymalı Tarhana Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak çorba tenceremize yağı ve kıymayı ek edip ocağa alıyoruz.
- 5 dakika kavuruyoruz ve salçayıda ekleyip 2 dakika daha kavurup 6 su bardağı su koyuyoruz.
- Akabinde tarhanayı ek edip tuzunu ekliyoruz ,pişirene kadar karıştırıyoruz.
- Biraz koyu kıvama gelince karıştırmayı bırakalım kaynanasını bekleyelim.
- Kaynaktan sonra ocağın altını kapatalım. Afiyetle yiyebilirsiniz ☺.