Kıymalı Tatar Boreği
Resimli Kıymalı Tatar Boreği Tarifi
Kıymalı Tatar Boreği Nasıl Yapılır,
Kıymalı Tatar Boreğinin yapılışı
imageskiymalitatarboregitarifiresimli5ad4495fd654f
Kıymalı Tatar Boreği Tarifi Resimli Tatar Boreği
MALZEMELER:
500 gram un,
1 yumurta,
2 corba kaşığı cicek yağı,
250 gram kıyma,
400 gram yoğurt,
1 baş soğan, yarım demet maydanoz,
kırmızıbiber, karabiber, tuz, su,
1 corba kaşığı zeytinyağı,
kuru nane
YAPILIŞI:
Un, hamur tahtasına elenir Ortası “havuz gibi acılır İcine yumurta kırılır, tuz konur Biraz su dokuldukten sonra iyice yoğrulur
• Ustune nemli bez ortuldukten sonra yarım saat dinlendirilir
• Sonra, 3 milimetre incelikte acılır 4 santimlik “kareler halinde kesilir
• Kıyma, centilmiş soğan, kıyılmış maydanoz, biberler, tuz karıştırılır Yağ ilave edildikten sonra kavrulur
• Her bir karenin ortasına bu karışımdan konur Sonra, her biri “ucgen şeklinde kapatılır Tencereye bol su, tuz ve zeytinyağı konur
• Su kaynayınca, ucgenler icine atılır 20 dakika kadar haşlanır
• Haşlanan borekler delikli kepce ile alınıp tabaklara konur
• Boreklerin ustune iyice ezilmiş yoğurt dokulur
Uzerlerine, nane ve kırmızıbiber karıştırılmış yağ gezdirilir Servis yapılır
Resimli Kıymalı Tatar Boreği Tarifi
Kıymalı Tatar Boreği Nasıl Yapılır,
Kıymalı Tatar Boreğinin yapılışı
imageskiymalitatarboregitarifiresimli5ad4495fd654f
Kıymalı Tatar Boreği Tarifi Resimli Tatar Boreği
MALZEMELER:
500 gram un,
1 yumurta,
2 corba kaşığı cicek yağı,
250 gram kıyma,
400 gram yoğurt,
1 baş soğan, yarım demet maydanoz,
kırmızıbiber, karabiber, tuz, su,
1 corba kaşığı zeytinyağı,
kuru nane
YAPILIŞI:
Un, hamur tahtasına elenir Ortası “havuz gibi acılır İcine yumurta kırılır, tuz konur Biraz su dokuldukten sonra iyice yoğrulur
• Ustune nemli bez ortuldukten sonra yarım saat dinlendirilir
• Sonra, 3 milimetre incelikte acılır 4 santimlik “kareler halinde kesilir
• Kıyma, centilmiş soğan, kıyılmış maydanoz, biberler, tuz karıştırılır Yağ ilave edildikten sonra kavrulur
• Her bir karenin ortasına bu karışımdan konur Sonra, her biri “ucgen şeklinde kapatılır Tencereye bol su, tuz ve zeytinyağı konur
• Su kaynayınca, ucgenler icine atılır 20 dakika kadar haşlanır
• Haşlanan borekler delikli kepce ile alınıp tabaklara konur
• Boreklerin ustune iyice ezilmiş yoğurt dokulur
Uzerlerine, nane ve kırmızıbiber karıştırılmış yağ gezdirilir Servis yapılır