![kiymali-tepsi-pidesi-1.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/12/06/kiymali-tepsi-pidesi-1.jpg)
Kıymalı Tepsi Pidesi Tarifi İçin Malzemeler
- (Bardak ölçüm 250 ml)
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 4 su bardağı un 3 bardaktan sonra lütfen kontrollü ekleyin
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 2 büyük soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 orta boy kase rendelenmiş domates
- 1 büyük kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 silme tatlı kaşığı karabiber ve pulbiber
Kıymalı Tepsi Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcımızdan soğanı ,biberleri ,maydanozu rondodan geçirip bir kaba alalım.
- İçerisine diğer malzemeleri de ekleyip yoğuralım. 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Hamur için şekeri ılık suyu ve mayayı bir kaba alıp 5 dakika bekleyelim aktifleşen mayaya süt sıvıyağ ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Sonra unumuzu azar azar ilave ederek yoğuralım ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- Yoğurduğumuz hamurumuzu 15 dakika sıcak ortamda mayalandıralım.
- Bir tezgahta yada masada altına üstüne un serpiştirerek hamurumuzu yoğurup havasını söndürelim.
- Merdane veya oklava ile 2 cm kalınlığında açıp fırın tepsisine göre kesip yağladığımız fırın tepsisine güzelce yerleştirelim.
- Üzerine iç harcımızdan kaşıkla eşit şekilde yayalım.
- 190 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 25-30 dakikada pişecektir ama bu herkesin fırınına göre değişir kontrol edelim lütfen tepsi pidemiz hazır. Yanında ayran ile sıcak servis edelim. Afiyet olsun efendim.