teknolojiuzmani
FD Üye

Kıymalı Tereyağlı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt ılık
- 1 su bardağı su ılık
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya 11 gram
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- 6 buçuk su bardağı un
- Kontrollü ekleme olacak
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- İç harcı için dilediğiniz lezzeti kullanabilirsiniz
Kıymalı Tereyağlı El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle su süt maya tuz ve şekeri eriyene kadar karıştıralım.
- Ardından sıvı yağ ilave edip unu yavaş yavaş ilave edelim.
- Ele yapışmayan vede sert olmayan kıvamlı bir hamur olmalı.
- Hamurdan 12 adet eşit beze yapın ve 40 dakika mayalanmaya bırakın.
- Bir bezeyi açın kenara alın.
- İkinci bezeyi açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürelim diğer açmış olduğumuz bezeyi üzerine serelim ve yine yağlayalım.
- Dört eşit parçaya bölelim kenar kısımlara iç harcından koyup rulo yapalım.
- Ardından fırın tepsisine dizelim.
- Üzerini temiz bir bez ile kapatıp tepsi mayası için 30 dakika kadar bekletelim.
- Üzerine 1 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpalım ve sürelim susam serpelim.
- Ardından 175 derecelik fırında alt ve üst ayarda kızarmaya gönderelim. Şimdiden afiyetler olsun.