Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Tereyağlı El Açması Börek

Kıymalı Tereyağlı El Açması Börek

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
kiymali-tereyagli-el-acmasi-borek.jpg

Kıymalı Tereyağlı El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt ılık
  • 1 su bardağı su ılık
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kuru maya 11 gram
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 6 buçuk su bardağı un
  • Kontrollü ekleme olacak
Ara katlara sürmek için;
  • 150 gram tereyağı
Açmak için;
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • İç harcı için dilediğiniz lezzeti kullanabilirsiniz

Kıymalı Tereyağlı El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle su süt maya tuz ve şekeri eriyene kadar karıştıralım.
  2. Ardından sıvı yağ ilave edip unu yavaş yavaş ilave edelim.
  3. Ele yapışmayan vede sert olmayan kıvamlı bir hamur olmalı.
  4. Hamurdan 12 adet eşit beze yapın ve 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  5. Bir bezeyi açın kenara alın.
  6. İkinci bezeyi açıp üzerine eritilmiş tereyağı sürelim diğer açmış olduğumuz bezeyi üzerine serelim ve yine yağlayalım.
  7. Dört eşit parçaya bölelim kenar kısımlara iç harcından koyup rulo yapalım.
  8. Ardından fırın tepsisine dizelim.
  9. Üzerini temiz bir bez ile kapatıp tepsi mayası için 30 dakika kadar bekletelim.
  10. Üzerine 1 yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile çırpalım ve sürelim susam serpelim.
  11. Ardından 175 derecelik fırında alt ve üst ayarda kızarmaya gönderelim. Şimdiden afiyetler olsun.
Kıymalı Tereyağlı El Açması Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,499Konular
982,571Mesajlar
30,318Kullanıcılar
pikachu -88Son üye
Üst Alt