
Kıymalı Türlü Tanımı İçin Gereçler
- 1 avuç kıyma
- 6- 7 adet taze fasulye
- 2 tane orta uzunluk patlıcan
- 1 tane orta uzunluk patates
- 1 adet soğan salça
- Tuz
Kıymalı Türlü Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları alacalı bir formda soyalım.
- Akabinde küp küp doğrayalım.
- Bir kabın içine su koyalım açısı gitsin diye tıpkı halde taze fasulyeleri ve patatesi de doğrayalım.
- Soğanı yemeklik doğrayalım.
- Tencereye koyup pembeleşmeye bırakıp salçasını koyalım.
- Akabinde küp küp doğradığımız fasulyeleri ve patatesi de koyalım kavuralım.
- Akabinde kıymayı koyup kavuralım ve son olarak da sıcak su üzerini geçene kadar su koyup pişmeye bırakalım. Afiyet olsun.