Kıymalı Ve Sebzeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet küçük uzunluk soğan
- Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
- 50 gram kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 adet domates (ben konserve kullandım)
- 1 yemek kaşığı un (silme)
- 1 çay bardağı şehriye
- 5 su bardağı sıcak su
- Tuz,karabiber,kuru nane
Kıymalı Ve Sebzeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye küçük küçük doğranmış soğanları,biberleri ve yağı alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Sebzeler hafif yumuşadığında kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Akabinde salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi(konservede olur. )ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
- Sebzeler düzgünce yumuşadığında çok az su ile açtığımız unu da ekleyip biraz da bu halde kavuruyoruz. (unun topaklanmaması için çok az su ile açıp ek edin. )
- Daha sonra sıcak suyu ek ediyoruz.
- Su kaynamaya başlayınca da şehriyeyi ekliyoruz. (arpa,tel şehriye ile de yapabilirsiniz. )
- Son olarak baharatlarını da atıp pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.