Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Ve Sebzeli Şehriye Çorbası

Kıymalı Ve Sebzeli Şehriye Çorbası
0
32

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kiymali-ve-sebzeli-sehriye-corbasi.jpg

Kıymalı Ve Sebzeli Şehriye Çorbası Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet küçük uzunluk soğan
  • Yarım çay bardağından biraz az sıvı yağ
  • 50 gram kıyma
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 adet domates (ben konserve kullandım)
  • 1 yemek kaşığı un (silme)
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Tuz,karabiber,kuru nane

Kıymalı Ve Sebzeli Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tencereye küçük küçük doğranmış soğanları,biberleri ve yağı alıp kavurmaya başlıyoruz.
  2. Sebzeler hafif yumuşadığında kıymayı ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  3. Akabinde salçayı ekleyip biraz kavurduktan sonra küçük küçük doğranmış domatesi(konservede olur. )ekleyip tencerenin kapağını kapatıyoruz.
  4. Sebzeler düzgünce yumuşadığında çok az su ile açtığımız unu da ekleyip biraz da bu halde kavuruyoruz. (unun topaklanmaması için çok az su ile açıp ek edin. )
  5. Daha sonra sıcak suyu ek ediyoruz.
  6. Su kaynamaya başlayınca da şehriyeyi ekliyoruz. (arpa,tel şehriye ile de yapabilirsiniz. )
  7. Son olarak baharatlarını da atıp pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Kıymalı Ve Sebzeli Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,634Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt