Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Ve Tavuklu Pide

Kıymalı Ve Tavuklu Pide
0
89

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Kıymalı Ve Tavuklu Pide Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 6 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tane küp şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı harç için
  • Yarım adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 200 gram kıyma
  • Pulbiber isot karabiber kimyon kırmızı toz biber tuz
Tavuklu iç harç için
  • 250 gram tavuk göğsü
  • Yarım adet kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet orta uzunluk domates
  • 2 diş sarımsak
  • Pulbiber isot karabiber kimyon kırmızı toz biber tuz
Üzeri için
  • 1 yumurtanın sarısı

Kıymalı Ve Tavuklu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamur için karıştırma kabımıza unumuzu ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
  2. Bir kasede 1 su bardağı ılık su, maya, küp şeker ve toz şekeri alalım şeker eriyip maya çözülene kadar karıştıralım.
  3. Unumuzun ortasına çukur açalım ve karışımı ekleyelim.
  4. Ellimizle yavaş yavaş unu karıştırmaya başlayalım ve su eklemeye devam edelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamur elinize yapışabilir elinizi hafif ıslatarak hamuru toparlayın ve kabın üstünü streç sinema sarıp en az 40 dakika mayalandırmaya bırakalım.
  6. İç harcına geçelim. Biberlerimizi ,soğanımızı ,domatesimizi ,tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım.
  7. Kıymalı iç harç için kıyma biber soğanı karıştırma kabına alalım.
  8. Baharatlarımızı tuzumuzu ekleyelim.
  9. Kıymalı iç harç hazır tavuklu iç harç için göğüs etini biberleri domatesi sarımsağı ve tuzu baharatları ekleyelim.
  10. Tavuklu iç harç hazır mayalanan hamurumuzu unladığımız tezgahımıza alalım.
  11. Havasını aldığımız hamurumuzu 8 eşit modüle bölelim.
  12. İstediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz.
  13. Arasına harcı alıp yanlardan kıvıralım.
  14. Yumurta sarısını kıvırdığımız hamurumuza sürelim.
  15. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim yaklaşık 20 dakika denetimi bir biçimde pişirelim. Pişen pidelerimiz servise hazır afiyet olsun.
Kıymalı Ve Tavuklu Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Evde Pide Tanımı İçin Malzemeler Hamur materyalleri; 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 paket instant maya1 su bardağı sıvı yağUn İç harcı için; (kıymalı harç) 200 gram kıyma1 rendelenmiş domates1 büyük uzunluk rendelenmiş soğan10-12 kısım maydanoz1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Tavuklu Pide Tanımı İçin Gereçler 2 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt3 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı instant mayaAldığı kadar un (yaklaşık 5 su bardağı kadar) İç materyali için ; 1 büyük kesim tavuk göğsü1 orta uzunluk kuru soğan2 adet yeşil biber1 adet kabuğu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
Çıtır Çıtır Karadeniz Pidesi Tanımı İçin Malzemeler Hamur için; 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 yemek kaşığı instant maya1 yumurta akı (sarısı dışına )1 tepeleme tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar un Kıymalı iç harcı; 125 gram kıyma2 adet büyük yeşil biber1 adet büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Ev Yapımı Yumuşacık Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su1 su bardağı ılık süt1 paket instant maya1 çorba kaşığı şekerYarım su bardağı sıvıyağ1 adet yumurta beyazı (Sarısını kenarları için kullanacağınız.)1 tatlı kaşığı tuz6 su bardağı un İç harç için; 250 gr kıyma3 adet orta...
Cevaplar
0
Görüntüleme
79
Tavuklu Pide Tanımı İçin Materyaller Hamuru için 3.5 su bardağı un2 çay kaşığı kuru maya1 çay kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 su bardağından biraz fazla ılık su Tavuk iç harç materyalleri 400 gr kemiksiz tavuk but eti2 adet kapya biber6 adet yeşil biber3 adet domates1 adet kuru soğan6 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt