Kıymalı Ve Tavuklu Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 6 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tane küp şeker
- 1 paket instant maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 200 gram kıyma
- Pulbiber isot karabiber kimyon kırmızı toz biber tuz
- 250 gram tavuk göğsü
- Yarım adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk domates
- 2 diş sarımsak
- Pulbiber isot karabiber kimyon kırmızı toz biber tuz
- 1 yumurtanın sarısı
Kıymalı Ve Tavuklu Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için karıştırma kabımıza unumuzu ve tuzumuzu ekleyip karıştıralım.
- Bir kasede 1 su bardağı ılık su, maya, küp şeker ve toz şekeri alalım şeker eriyip maya çözülene kadar karıştıralım.
- Unumuzun ortasına çukur açalım ve karışımı ekleyelim.
- Ellimizle yavaş yavaş unu karıştırmaya başlayalım ve su eklemeye devam edelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamur elinize yapışabilir elinizi hafif ıslatarak hamuru toparlayın ve kabın üstünü streç sinema sarıp en az 40 dakika mayalandırmaya bırakalım.
- İç harcına geçelim. Biberlerimizi ,soğanımızı ,domatesimizi ,tavuk göğsünü küçük küçük doğrayalım.
- Kıymalı iç harç için kıyma biber soğanı karıştırma kabına alalım.
- Baharatlarımızı tuzumuzu ekleyelim.
- Kıymalı iç harç hazır tavuklu iç harç için göğüs etini biberleri domatesi sarımsağı ve tuzu baharatları ekleyelim.
- Tavuklu iç harç hazır mayalanan hamurumuzu unladığımız tezgahımıza alalım.
- Havasını aldığımız hamurumuzu 8 eşit modüle bölelim.
- İstediğiniz üzere şekillendirebilirsiniz.
- Arasına harcı alıp yanlardan kıvıralım.
- Yumurta sarısını kıvırdığımız hamurumuza sürelim.
- Önceden 200 derecede ısıttığımız fırınımıza verelim yaklaşık 20 dakika denetimi bir biçimde pişirelim. Pişen pidelerimiz servise hazır afiyet olsun.