
Kıymalı Yaprak Sarma Tanımı İçin Materyaller
- 250gr yağlı kıyma
- Yarım kilo salamura yaprak
- 2 su bardağı pirinç
- 2 su bardağı iri bulgur
- 1 baş soğan
- 3 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıvı yağ (veya zeytin yağıda kullanabiliriz)
- Pul biber
- Kara biber
- Kuru reyhan
- Yedi bahar
- Tuz
Kıymalı Yaprak Sarma Tanımı Yapılışı
- Yağımızı tencereye alıp yemeklik doğradığımız soğanlarla kavuruyoruz.
- Sonra kıymayı salçayı baharatları da ekleyip az biraz daha kavuruyoruz ve pirinç ve bulgurları da ek edip ocağı kapatıp karıştırıyoruz.
- Yaprakları yıkayıp sarmaya başlaya biliriz, sonra salçayla 2 bardak suyu karıştırıp sardığımız yaprakların üzerine döküyoruz veee pişmeye bırakıyoruz ;-) afiyet olsun.