Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı İçin Malzemeler
- 30 -40 adet asma yaprağı
- 1,5 su bardağı pirinç
- 400 gram kıyma
- 1 küçük soğan
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Sıvı yağ
- Sıcak su
Kıymalı Yaprak Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yaprakları haşlıyoruz kenara koyuyoruz.
- İç için kıyma pirinç salçalar ve baharatları bi kaba koyuyoruz.
- Üzerine incecik doğranmış soğan sarımsak ve maydanozu ekleyip karıştırıyoruz.
- İç harcıyla yaprakları tek tek sarıp tencereye diziyoruz.
- Tencerenin altına kart olan yahut yırtık yapraklardan koyabiliriz yapışmasın diye.
- Üzerine salçalı suyu ekleyip varsa dolma taşı, yoksa tabak kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.