bilgisayarci
FD Üye
Kıymalı Yayla Çorbası (Kemik Suyunda Tam Kıvamında Mucize Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı kıyma
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 fincan pirinç
- 2 su bardağı kemik, et ya da tavuk suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 tutam taze nane yaprakları
- 3 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Kıymalı Yayla Çorbası (Kemik Suyunda Tam Kıvamında Mucize Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Zeytinyağıyla birlikte kıymayı tencerede kısık ateşte kavuralım.
- Kemik suyu ve sıcak suyu ekleyip, pirinçleri de ek edelim, 10 dk kaynamaya bırakalım. Ben evvelden buzlukta sakladığım kemik sularını kullanıyorum, tavuk suyu ile de şahane oluyor.
- Pirinçlerin açılmasını beklerken, terbiyesi için farklı bir kasede yoğurt, yumurta sarısı ve unu güzelce karıştıralım.
- Tenceredeki kaynayan sudan 1 kepçe alıp terbiyemizin içine ek edip homojen bir halde karıştıralım ve yavaş yavaş tencere içine dökelim, bir yandan süratlice karıştıralım.
- Birkaç dakika çorbamızı karıştırmaya devam edelim.
- İçinde yumurta olduğu için, kaynadıktan sonra tekrar 10dk boyunca pişmeye bırakalım.
- Bu sırada farklı bir tavada sosunu hazırlayalım. Tereyağını kızdırınca ocağın altını kapatalım ve kuru naneyi ekleyip karıştıralım. (Naneler yanmasın, karıştırmamız yeterli).
- Altını kapattığımız çorbanın üzerine sosu ekleyelim.
Not: Kemik suyu yahut tavuk suyu yoksa, elbette olağan suyla da yapılabilir lakin kıvamı ve lezzeti bir ölçü eksik olacaktır. Afiyetler olsun ????.
Kıymalı Yayla Çorbası (Kemik Suyunda Tam Kıvamında Mucize Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı