Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Yeşil Mercimek Corbası

Kıymalı Yeşil Mercimek Corbası
0
96

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
87
Puan
48
F-D Coin
0
Kıymalı Yeşil Mercimek Corbası Tarifi İcin Malzemeler Merhaba arkadaşlar her zaman goz kararı yaptığım corbamı sırf sizlere daha iyi tarif vermek icin bugun herşeyi olcerek yapacağım ve kullandığım olculerle resim atacağım


*1 bardak yeşil mercimek
*3 bardak su ile haşlanacak
*2 yemek kaşığı salca
*1 bardak erişte
*1 avuc kıyma
*1 er tatlı kaşığı nane, tuz, karabiber
*1 orta boy kuru soğan

Kıymalı Yeşil Mercimek Corbası Tarifi Yapılışı
1
*3 bardak su ile mercimeği haşlayalım ben sure tuttum
*Su kaynadıktan sonra 15 dakika yuksek ateşte neredeyse suyu bitecek kadar tencerede haşladım duduklude yapacaksanız daha kısa surede haşlanır cok dikkat edin fazla haşlanırsa kotu goruntu oluyor
*Mercimek haşlanırken başka bi tencerede biraz sıvı yağ ile doğradığım soğanları kavurup sonra uzerine kıymayı koyup kavurdum
*Sonra salcayı koyup kavurdum
*6 bardak kaynar su koyup mercimeği delikli kaşık yardımı ile alıp diğer tencereye aktardım
*1 bardak erişteyi de ilave edip karıştırdım en kısık ateşte yavaş yavaş erişteler pişene kadar duracak
*Son olarak tuz ve baharatları atıp biraz karıştırıp servis edebilirsiniz
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Deneyecek arkadaşların şimdiden ellerine sağlık
Afiyet olsun
HAYIRLI RAMAZANLAR
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

NOT: resimde gorduğunuz kupa ile yaptım butun malzemeleri suyu olcebilmek icin kulplu bir bardağa ihtiyacım vardı bu olcu rahat 8 kişiye yetecek kadar cıktı siz bardak olcusunu istediğiniz boyutta kullanabilirsiniz tabii salca baharat tuz olculerini de bardağa gore azaltır veya arttırırsınız arkadaşlar
Tuz ve baharatları en son atma sebebim şu: yıllar once restaurantta calışmıştım aşcı ağabeyimiz corbaların tuzu ve baharatı tamamen pişince atılırsa daha lezzetli olur demişti o yuzden sadece corbalarda ben bu şekilde yapıyorum
Baharat olarak reyhan kullananlar da oluyor onu ben hic tatmadığım icin iyi veya kotu yorum yapamam siz nasıl tercih ederseniz neyi seviyorsanız onları kullanabilirsiniz pul biber de kullananlar oluyor bu corbaya
 
858,496Konular
982,164Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt