Kıymalı Yufka Kızartması Tanımı İçin Materyaller
- 3 tane yufka
- Sıvı yağ
- 350 gram kıyma
- 1 orta uzunluk domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 500 gram yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- Maydanoz
Kıymalı Yufka Kızartması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yufkalarımızı üçgen biçiminde kesip boş olarak sigara böreği halinde küçük küçük saralım.
- Daha sonra sardığımız yufkaları kızartalım.
- Başka yerde tavaya tereyağı koyup kıyma ek edip kavuralım.
- Kavrulan kıymaya salçayı akabinde küçük küçük doğradığımız domates ve sarımsağı, tuzunu ekleyip kavuralım.
- Son olarak pulbiberi ve kekiği ekleyip karıştıralım.
- Öteki yandan yoğurt, mayonez ve sarımsağı ekleyin karıştıralım.
- Kızaran yufkaları servis tabağına koyup üzerine yoğurt ve kıymayı ekleyip maydanozla süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.