
Kıymalı Yumurta Tanımı İçin Gereçler
- 3 yumurta
- 1 adet küçük soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yeşil biber
- 200 gr kıyma ( 1 çorba kasesi kararı da yapabilirsiniz)
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı yenibahar (Olmazsa da olur)
- Yarım çay kaşığı fesleğen (Olmazsa da olur)
Kıymalı Yumurta Tanımı Yapılışı
- Büyük bir tavada yağ ile soğan kavrulur.
- Yeşil biber eklenip kavrulur.
- Kıyma eklenip 5 dk kavrulur.
- Domates ve salça eklenip kavrulur.
- Yarım su bardağı su dökülür.
- Tuz ve baharatları eklenir. Tavanın kapağı kapatılır.
- 25 dk piştikten sonra çırpılan yumurtalar eklenir. 2 dk pişirilir afiyet olsun @notalar_kitaplar.