teknolojiuzmani
FD Üye
Kıymalı Yumurtalı Karadeniz Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı un
- 1 paket instant maya
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 350 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı yağ
Kıymalı Yumurtalı Karadeniz Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Unu derin bir kaba koyalım.
- Tuz maya,şekeri koyalım ortasını açalım,yağımızı koyalım.
- Suyumuzu azar azar ek ederek yuğurmaya başlayalım.
- Yumuşak bir kıvam ve ele yapışmayacak halde hamur elde edelim ve 1 saate yakın mayalanmaya bırakalım.
- Mayalandıktan sonra 2 beze yapıp oklava ile uzunlamasına açalım. Elinizle genişletebilirsiniz.
- İç harcı için; Yağımızı tencereye koyalım.
- Soğanımızı ince dilimleyip rengi değişene kadar kavuralım.
- Kıymayı ve baharatlarımızı ekleyip kavuralım.
- Rengi döndükten sonra 5 dk kadar tencere kapağını kapatıp, kendi halinde pişsin.Ilımaya bırakın.
- Ardından hamurunuzun ortasına uzunlamasına kıyma harcınızı yerleştirin.
- Fırın tepsinize pidenizi koyup evvelden ısıtılmış fırında 200 derecede üstü kızarana dek pişirelim.
- Hamuru koyduktan bi 10 dk sonra, bir kapta tereyağı hafif eritip pidelerin üzerine heryerine yağ sürün.
- Pideniz piştikten sonra da üzerine yağ sürerek servis edebilirsiniz.
- Eğer yumurtalı isterseniz, (ben o denli yaptım).
- Piştikten sonra pideyi kesip içine yumurta kırın 5 dk kadar fırında bekletin.
Kıymalı Yumurtalı Karadeniz Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.